Srebrni izvor

Sadržaj:

„SREBRNI IZVOR“ je knjiga koja jednostavno izmiče definicijama. To nije ni roman ni pripovijest. To je jednostavno „ stvarnost“. Mislim da imam veliku privilegiju kod Boga, kada mogu opisati ove ljude. A u ovoj su knjizi opisani životi prekrasnih ljudi, stanovnika sela „ ĐURETINE“.
Đuretina je maleno Podravsko mjesto, između rijeke
Drave i potoka Struga, o kome govori ova priča.
Ferdinand je bio dijete rođeno van bračne zajednice ili kako se to još uvijek na selu zove „ fotan“. Rođen iz velike ljubavi sina, starog liječnika i sluškinje, mlade djevojke Marije koja je kao mlada otišla u grad.
Kada je sin, ne znajući da je Marija trudna, otišao studirati medicinu u Ameriku, Marija je ostala služiti liječnika i nadati se sinovom povratku. Nakon nekoliko godina života sa starim liječnikom i njegovom drugom ženom Lizom, Marija se sa sinom Ferdinandom vratila u svoje rodno mjesto Đuretinu.
Izgubila je svaku nadu u povratak čovjeka kojeg je voljela i odlučila ga posve izbaciti iz srca i sjećanja i sinu nikada ne reći tko mu je otac.
Dugo je trebalo da se Ferdinand navikne na život u selu i prihvati sirotinju na koju kao „ gospodski sin“ nije navikao. Bio je lijep i pametan, pa se od početka isticao među svojim vršnjacima.
Kao jedanaestogodišnji dječak, od svoje je majke čuo jednu priču o šumskoj vili „ Sunčici“ i od tada su za njega počele životne muke. Tražeći vilu izgubio je najljepše godine svoga života.
Uz pomoć prijatelja Angelike i Marka, teškom se mukom izvukao iz fizičkog i psihičkog ropstva u kojeg je upao, tražeći pomoć „sotone“.
Žrtvujući svog pastuha „ VRANCA“, svoje selo, majku, prijatelje i vlastitog sebe, od velikog šarmera i ljepotana, seoske moralne vertikale, pao je na običnog pijanca i cirkusanta. Borba koju je Ferdinand vodio sam sa sobom, trajala je tri godine. Ogromna ljubav koju je osjećao prema vili, njegov snažan duh i tvrdoglavost skoro ga stajala života. Kako se borio, s kime, kako je pobijedio zle sile svijeta, za koje mi mislimo da ne postoje i da li je pronašao ljubav svog života, pročitajte u ovoj knjizi...

Angelika Antony

Slika oglasa: 
Kategorije oglasa: 
Podkategorija: 
Cijena: 
100 kn + poštarina

LokacijaKomentari

Najljepši roman koji ste ikada pročitali ! Istina o ljudima koji su neprimjetno prošli kroz život.
" Neka žive u sjećanju svih dragih ljudi koji ovo pročitaju !"